Hållbarhet

I vår roll som byggprojektledare är vi med och skapar framtidens samhälle tillsammans med våra uppdragsgivare. Det innebär ett stort ansvar kring hållbarhet och miljö, både i våra projekt och i vår interna verksamhet. Grundförutsättningen är att hela byggnadsprocessens livscykel lever upp till, och helst överträffar, våra kunders egna miljö-och hållbarhetsmål. Miljö och hållbarhet har alltid hängt med i våra projekt och vi uppmuntrar nya lagkrav inom området och känner oss trygga med att redan leverera över standard.

 

När vi bygger enligt våra värderingar; hög kvalitet, optimerade flöden och effektivitet blir slutprodukten per automatik hållbar då vi ser till att använda rätt resurser, av rätt anledning, på rätt sätt, vid rätt tillfälle. Hållbarhetsarbetets höga nivå möjliggörs genom CM-projektering och digitaliserad produktion där vi kan spara maximalt med resurser och ha full koll på material, leverantörer och transporter. Dessutom ser vi till att de entreprenörer som jobbar med oss lär sig hur man tänker resurseffektivt och hållbart, och kan ta med sig det till nästa projekt. På så sätt påverkar vi branschen i helhet.

 

Hållbar arkitektur

Vi har sedan länge jobbat med återbruk. För oss finns det få poänger i att riva och slänga när det fortfarande finns möjlighet att utnyttja resursen. Istället tänker vi – “hur kan vi skapa det bästa resultatet för kunden med det vi har, utan att slösa och köpa nytt?”. Genom återbruk minskas bl.a. transporter, Co2-utsläpp och spill, och våra slutkunder kan känna sig trygga i att de arbetar och bor i en miljövänlig fastighet.

 

Vårt projekt Hugin i Uppsala är ett exempel där Byggstyrning tillsammans med Vasakronan och White Arkitekter jobbar med ett projekt fullt fokuserat på återbruk. Planen är att förvandla kontorsbyggnader från 70-talet på 20 000 kvm till moderna lokaler som håller dagens standard. Istället för att jämna kvarteret med marken kommer grunden och stommar bevaras, vilket är positivt för miljön, plånboken och tidsplanen. Vi tänker visa hur man bygger hållbart med vinst! (länk)

 

Hållbart arbetssätt

Utöver de tekniska bitarna som ligger till grund för våra projekt adderar vi ytterligare en dimension – vi bryr oss om hur vi jobbar, och de vi jobbar med. Vi är stolta över att vi får högsta poäng i kundnöjdhet i slutet av ett projekt, men det dagliga arbetet på väg dit som verkligen spelar roll. När vi lyckas bygga engagemang långt ner i kedjan och visar respekt för individen genom egen ansvar och insikt i projekteringen då ser vi också hur omtanken för varandra ökar – och genom det även omtanke och respekt för projektet.

 

BOLAGSFAKTA

Jobba hos eller med oss?

kontakta oss gärna för en spontanansökan eller anmäl intresse att vara delaktig i våra projekt som leverantör.

 

Kontakt

Postadress

Fysisk post undanbedes

Besöksadress

Vi befinner oss allt som oftast ute på olika projektkontor. Besök bestäms i samråd med aktuell medarbetare. Vårat huvudkontor finns på Markvardsgatan 5 i Stockholm.

Projektkontor

Stockholm:
Nattugglan
Innuti Söderhallarna, Medborgarplatsen (Södermalm)

SB47
Grev Turegatan 1 (Östermalm)

Uppsala:
Celsius
Dag Hammarsköljdsväg 36 (Science Park)

Hugin
Hamnesplanaden 5 (Centrum)