Digital arbetsprocess – BIM

Sedan Byggstyrning grundades har vi jobbat för att driva branschen framåt. Idag är innovation och branschutveckling inskrivet i både vår affärsplan och vision. Sättet vi jobbar med BIM-modeller och ett helt digitalt arbetssätt är ett av de bästa exemplen hur vi utmanar industrin.

Vi införde tidigt digitala verktyg och nu är den digitala processen helt integrerad i vårt CM-produktionssystem; från design till produktion och vidare till förvaltning. För oss handlar det om att få våra kunder att jobba i ett obrutet informationsflöde där vi tillsammans skapar bättre resultat och precision, tidsoptimering och mer innovativa lösningar.

 

Från planering till produktion

Det är mycket som förändras mellan ritningen och bygget på plats. När modern teknik kan få alla projektörer att samordnat rita och uppdatera i samma BIM-modell och ge entreprenörerna direkt access till de levande ritningarna ute på bygget undviker vi felaktig informationsdelning och kan få med t.ex. anslutningsdetaljer och korrekta byggmått som inte är synliga innan monteringen tar fart. Produktionen blir mer exakt, entreprenörerna ser projektets helhet, anbud och logistik kan fastställas i realtid och vi skapar en mer sammansvetsad projektkultur. Vårt mål är att alltid vara helt digitala.

Prisat arbetssätt

Byggstyrning är mycket stolta över att ha vunnit det prestigefyllda priset ”BuildingSMART Award” i kategorin ”Construction” för vårat CM-ledda projekt ”Celsius” tillsammans med Vasakronan. Se filmen nedan för vår presentation eller läs med här:

https://www.buildingsmart.org/bsi-awards-2020/winners/

BOLAGSFAKTA

Jobba hos eller med oss?

kontakta oss gärna för en spontanansökan eller anmäl intresse att vara delaktig i våra projekt som leverantör.

 

Kontakt

Postadress

Fysisk post undanbedes

Besöksadress

Vi befinner oss allt som oftast ute på olika projektkontor. Besök bestäms i samråd med aktuell medarbetare. Vårat huvudkontor finns på Markvardsgatan 5 i Stockholm.

Projektkontor

Stockholm:
Nattugglan
Innuti Söderhallarna, Medborgarplatsen (Södermalm)

SB47
Grev Turegatan 1 (Östermalm)

Uppsala:
Celsius
Dag Hammarsköljdsväg 36 (Science Park)

Hugin
Hamnesplanaden 5 (Centrum)