Det lilla bolaget som gör stora saker

Tillsammans med våra uppdragsgivare och entreprenörer har vi skapat fastigheter och miljöer för ett hållbart samhälle i över 20 år.

Genom vår egna construction management-ledda byggprocess (CM) och ett fullt digital arbetssätt, jobbar vi alltid mot vår mission, att innovera branschen och utveckla både våra kunder och oss själva.

 

 

Hos oss gör vi saker lite annorlunda, på rutin. Vårt sätt att arbeta bygger på djup produktionskunskap, noggrann planering- och ekonomistyrning och ett genuint intresse att göra ett riktigt bra jobb. Med det i ryggen har vi spelrum att jobba med flexibla och innovativa lösningar, alltid i en nära dialog med projektorganisation, kund och underleverantörer. Vi kommer aldrig tumma på kvaliteten och vill att du kommer till Byggstyrning med höga förväntningar!

 

Hur vi jobbar

Hierarkier och långa beslutsvägar har aldrig hört hemma hos oss. Dessutom vet vi att kvalitet, kundrelationer, en säker arbetsplats och lönsamhet hänger ihop. Därför är kvalitet-, tid- och kostnadsmål lika viktiga som engagemang och att ha en positiv stämning på bygget när vi projektleder – vi anser att det ena inte funkar lika bra utan det andra. Vi sätter stort värde i att agera respektfullt och professionellt i alla led och hoppas kunna sätta en positiv prägel på branschen via ett schysst sätt att jobba på. Vi vill spegla det samhället vi är med och bygger, helt enkelt.

 

Byggstyrning är arbetar enligt ISO-standarder:

  • ISO (kvalitet)
  • ISO (miljö)
  • ISO (hälsa & säkerhet)

 

Historia

Grunden till Byggstyrning lades någonstans i Uppsalatrakten år 1998. Även om huvudkontoret idag ligger i Stockholm jobbar halva gänget från projektkontor i Uppsala, en stad vi är stolta över att få fortsätta vara med att utveckla. En av Byggstyrnings grundare, Kjell Karlsson, är kvar i bolaget och jobbar både operativt samt är aktiv som styrelseordförande. Kjells idé om att vara ett mindre företag men med mer hjärta, som tar sig ann projekt som driver anställda, kunder och samhället framåt lever i allra högsta grad kvar, trots några ägar- och generationsskiften under åren.

 

Sedan 2019 är Robin Sundin VD och Byggstyrning består idag av 11 engagerade personer uppdelade mellan Uppsala och Stockholm. Våra medarbetare har bladande bakgrunder vilket gör att Byggstyrnings expertis består av både generalister och specialister; från projekt- och ekonomistyrning till marknadsledande digital expertis och djupgående materialkunskap.

 

Under åren har projekten växt och komplexiteten blivit högre men något som varit konstant sedan start är känslan för kvalitet och ambitionen att hela tiden vilja bli bättre och jobba smartare. Av de anledningarna var vi tidigt ute med att framgångsrikt jobba med delad entreprenad – CM, är idag bland de främsta i branschen inom hållbarhet, och utvecklar kontinuerligt branschstandard med vårt unika digitala arbetssätt – tycker man att något är roligt blir det oftast bra, har vi märkt!

CM

Byggstyrning är med från idéstadiet till genomförande och förvaltningsstrategi av komplexa byggprojekt i stor skala. I över 20 år har vi tagit oss an och detaljplanerat byggprocesser inom construction management – CM. Idag har vi ett helt egenutvecklat CM-produktionssystem som maximerar fördelarna med delad entreprenad och gör det möjligt att jobba med kontinuerlig utvärdering, utveckling och förbättring – vi tar CM-organisation ett steg längre.

Byggstyrnings expertis att parallellt projektera, upphandla och driva produktion tillsammans med vårt starka nätverk av riktigt duktiga entreprenörer gör att våra uppdragsgivare upplever.

  • Flexibilitet

Ett uppdelat projekt med en och samma projektledare innebär att små och stora justeringar är fullt möjliga under projektets gång då vi kan gasa och bromsa i alla led utan att arbetet stannar upp.

  • Kortare byggtid

Då Byggstyrning påbörjar projektering, upphandling och produktion parallellt får vi gång projekt snabbt och effektivt. En detaljerad och kontrollerad tidsplanering gör att vi håller, eller rent utav kortar ner projekttiden.

  • Högre kvalitet

Under åren har vi skapat bra och långsiktiga relationer med entreprenörer och konsulter. Nätverket i kombination med vår djupgående materialkunskap gör att vi kan nyttja marknaden optimalt för att hitta de bästa lösningarna.

  • Kostnadskontroll och ett bättre pris

När vi hanterar alla flöden, kan justera tidsplaner och har full kontroll över materialinköp och åtgång håller vi också budget och risken för svinn blir minimal.

 

Jobba hos oss

Även om vi bygger stort är vi ett litet bolag. Vi är måna om att de som börjar jobba hos oss delar våra värderingar, kan vara med och bygga kulturen och bolaget vidare, och att vi i vår tur kan se till att individer växer och utvecklas över tid.

 

Sen vi grundades för över 20 år sedan har våra medarbetare varit vår viktigaste resurs. Vi kommer alltid att satsa på personer som har ett intresse för det vi gör, är nyfikna på hur vi kan bli bättre och som tar ett personligt ansvar för att utveckla både våra kunder och vår interna verksamhet. Vårt mål är inte att växa och bli ett storbolag. Istället siktar vi på att skapa värde för vårt ekosystem, det vill säga våra kunder, slutanvändare, projektmedlemmar, anställda och sist men inte minst, byggbranschen i sin helhet.

 

Vårt dagliga arbete innebär alltid eget ansvar, projektnärvaro, expertis och energi och för att trivas i vår kultur behöver du uppskatta vår syn entreprenörskap – att skapa kvalitet utan långa beslutsvägar och processer, och ha kul på vägen!

 

Våra värderingar är inte världsomvälvande, men hur väl vi följer dem i vårt arbete vågar vi påstå är rätt unikt…

Engagemang – vi har en positiv inställning mot våra kunder, projektmedlemmar, oss själva och nya utmaningar

Lönsamhet – vi tänker långsiktigt, hållbart, jobbar effektiv och tar inte onödiga risker

Respekt – vi vinner förtroende genom ett schysst och ärligt arbetssätt

Innovation – Vi utmanar för att utveckla

Ansvar – vi har ett tydligt och närvarande ledarskap, litar på varandra och på att alla tar ansvar för sig själva och de i ens närhet

Vi lägger sällan ut tjänster utan rekryterar när vi hittar rätt person. Om du tycker att det vi beskriver stämmer in på en miljö där du vill jobba, hör av dig till emil.johansson@byggstyrning.se – både för fast tjänst och ex-jobb! 

BOLAGSFAKTA

Jobba hos eller med oss?

kontakta oss gärna för en spontanansökan eller anmäl intresse att vara delaktig i våra projekt som leverantör.

 

Kontakt

Postadress

Fysisk post undanbedes

Besöksadress

Vi befinner oss allt som oftast ute på olika projektkontor. Besök bestäms i samråd med aktuell medarbetare. Vårat huvudkontor finns på Markvardsgatan 5 i Stockholm.

Projektkontor

Stockholm:
Nattugglan
Innuti Söderhallarna, Medborgarplatsen (Södermalm)

SB47
Grev Turegatan 1 (Östermalm)

Uppsala:
Celsius
Dag Hammarsköljdsväg 36 (Science Park)

Hugin
Hamnesplanaden 5 (Centrum)